Om du bestämt dig för att ett skötbord är ett bra val för din familj, måste du fortfarande tänka på vissa saker när du köper ett skötbord. I denna guide har vi samlat några bra tips, som gör det bästa skötbordet lättare att hitta:

Tips vid köp av skötbordTitta på konstruktionen
Ett bra skötbord får absolut inte kännas rangligt eller ostabilt på något vis. Stabiliteten är trots allt det allra viktigaste när det gäller skötbord, så titta noga på hur skötbordet är konstruerat, för att hitta ett så stabilt bord som möjligt.

Tittar på på ett skötbord i verkligheten kan du till och med putta på bordet eller skaka till det lite för att se vad som händer, för att testa stabiliteten!

Titta på höjden på skötbordet

Olika skötbord kan nämligen vara olika höga, och alla höjder är inte bekväma att jobba med. Ta därför reda på vad en bra höjd för just dig är (beroende på hur lång du är osv.) och leta sedan efter skötbord i just denna höjd.

Det finns även höj- och sänkbara skötbord, om de som ska sköta om babyn är väldigt olika långa. Dessa skötbord är dock i regel betydligt mindre stabila än vanliga, fasta skötbord, så dessa rekommenderas endast om det finns väldigt tunga skäl till att välja detta.

Se efter vilka förvaringsmöjligheter som finns
Ett viktigt skäl att många väljer att skaffa ett skötbord, över andra lösningar, är ju att skötbord kan ha inbyggd förvaring. Det är därför viktigt att fundera över hur mycket inbyggd förvaring man behöver, och sedan leta efter ett skötbord som har just denna mängd inbyggd. Det kan även vara bra om förvaringsutrymmena är indelade i flera olika delar, men detta är givetvis en smaksak också.

Oavsett hur mycket förvaring du behöver, bör du se till så att detta finns, helt enkelt!

Se till så att bordet har en hög kant

Detta av säkerhetsskäl, förstås, för att barnet inte ska kunna rulla av bordet eller ta sig av det på egen hand på annat vis. Garanterar förstås inte 100 %:ig säkerhet, man måste givetvis fortfarande ha barnet under uppsikt och aldrig lämna det ensamt, men gör att man känner sig lite bättre till mods, åtminstone, och är därför jättebra.

Ju högre kant, desto bättre, i dessa fall!

Titta även lite på stilen

De flesta föredrar att skötbordet passar bra in där hemma, oavsett om man avser att ha ett separat barnrum eller inte. Det kan därför vara smart att titta på stilen på inredningen man har i rummet där skötbordet ska ställas, och sedan välja ett skötbord i samma stil, färg, material eller liknande, så att skötbordet inte skiljer sig från den övriga inredningen allt för mycket.