Skötbyråer

Att få barn och bli förälder är bland det största som kan hända i livet. Det blir förstås en stor omställning eftersom man helt plötsligt får en ny person som är den totala mittpunkten som allt kretsar runt. Man får ställa sina egna behov lite åt sidan, för att kunna ge denna nya familjemedlem allt det bästa. Och det gör man förstås mycket gärna.

 
 

BOSQUE Byrå Vit, Förvaring barnrum

BOSQUE Byrå Vit, Förvaring barnrum
3 595 kr

BOSQUE Byrå Trä/Natur, Förvaring barnrum

BOSQUE Byrå Trä/Natur, Förvaring barnrum
3 995 kr

4YOU Byrå Vit, Förvaring barnrum

4YOU Byrå Vit, Förvaring barnrum
3 495 kr

CHRISTIAN Byrå Vit, Förvaring barnrum

CHRISTIAN Byrå Vit, Förvaring barnrum
4 299 kr

Skötbord till Linea? Byrå Ek

Skötbord till Linea? Byrå Ek
2 199 kr

Skötbord till Linea? Byrå Bok

Skötbord till Linea? Byrå Bok
1 999 kr

Skötbord till Classic? Byrå Grå

Skötbord till Classic? Byrå Grå
1 575 kr

ISABELLA Skötbord Vit, Skötbord

ISABELLA Skötbord Vit, Skötbord
2 639 kr

Skötbord till Classic? Byrå Vit

Skötbord till Classic? Byrå Vit
1 575 kr
 

Skötbyrå

Men, det är inte bara en känslomässig omställning. Att få ett barn innebär också en del förändringar och omställningar i hemmet. Man måste av praktiska skäl ha en del möbler för att det dagliga livet ska fungera så bra som möjligt. Babyn måste förstås ha någonstans att sova, och många väljer en vagga eller en babykorg under den allra första tiden. Snart behöver dock dessa bytas ut mot en spjälsäng, när barnet vuxit ur den lilla korgen eller vaggan. Man behöver också ha en plats där man kan byta blöjor och sköta babyn. Det finns massor av olika typer och modeller av skötbord, men det allra mest praktiska är en möbel där man både har skötbädden och kan förvara kläder, blöjor, tvättlappar och annat som behövs för babyns skötsel. Att ha allt till hands är inte bara praktiskt, det är också viktigt ur säkerhetssynpunkt. Det är inte att rekommendera att lämna ett litet barn ensamt på skötbordet, inte ens när det handlar om en riktigt liten baby, och därför måste man se till att allt man behöver finns på plats innan man börjar blöjbytet.

Ett smart och bra alternativ

Ett riktigt smart och bra alternativ av skötbord är därför en så kallad skötbyrå. En skötbyrå kan helt enkelt beskrivas som en byrå med ett skötbord på toppen. Denna form av skötbord ger massor av förvaring, och många av modellerna går att använda som en vanlig byrå när barnet blir större. Då tar man bara bort skötbordsdelen och har en vanlig byrå som kan användas till vad som helst. Det finns många saker man behöver köpa speciellt när barnen är små, och då är det givetvis bra om en del går att använda till annat senare. Man har ofta fullt upp ändå med möbler och saker man inte längre har någon användning för. Visserligen kan man sälja mycket på loppis och second hand, men kan man få en både snygg och funktionell byrå från ett skötbord är det naturligtvis bara en bonus.

När man blir förälder för första gången är det inte helt ovanligt att man fortfarande bor kvar i en bostad som är avsedd för två, och som kan kännas lite trång när det tillkommer en ny liten familjemedlem. Har du en begränsad yta till ditt förfogande är det smart att möblera med flexibla möbler, som ger mycket funktion men inte tar så stor plats. Här är skötbyrån också ett alldeles utmärkt alternativ, eftersom du får både förvaring och skötbord i en möbel som inte tar särskilt stor plats alls. Du behöver inte avsätta ett eget rum för babyn, eftersom en skötbyrå och en liten babysäng kan rymmas i ett hörn av föräldrarnas sovrum. Men, denna möbel är naturligtvis också en bra lösning även för den som har gott om plats. Den uppfyller alla de krav man har rätt, och bör, ställa på en skötplats till sitt barn. Som småbarnsförälder tillbringar man ganska mycket tid vid skötplatsen, och det är viktigt att den fungerar bra för både babyn och dig. Vi har förstås olika individuella krav, men de allmänna kraven du kan ställa på ett bra skötbord är följande:

· Skötytan ska vara rejält tilltagen
· Det ska finnas höga kanter på tre sidor av skötbädden, så att babyn inte kan trilla ner
· Skötbordet ska stå stadigt
· Bordet ska ha en bra arbetshöjd för att ge dig en bra arbetsställning
· Det ska vara lätt att hålla rent
· Det ska finnas bra med förvaringsutrymme för allt som behövs för barnets skötsel · Kanske inte ett krav, men ett önskemål är att möbeln går att använda till annat när skötplatsen inte längre behövs

Dessa krav uppfylls inte av alla skötbord men en bra skötbyrå kan uppfylla dina krav och dessutom uppfyller den alltså också önskemålet om annan användning efter skötperiodens slut.

Var ska skötbyrån placeras?


Om man kunde välja fritt är badrummet den mest praktiska placeringen, eftersom du alltid har tillgång till vatten där. Men, i praktiken är det inte så många som har ett så rymligt badrum att man kan skapa en praktisk och bekväm skötplats där. Och om inte badrummet är ett rimligt alternativ får du ”bygga” din skötplats där det passar dig bäst. Ofta väljer man sovrummet, eller barnkammaren om man har en sån. Om man inte kan sköta babyn där det rinnande vattnet finns känns det kanske mest praktiskt att göra det i närheten av babyns sovplats. Därför hittar vi de flesta skötbord i föräldrarnas sovrum, där de flesta barn sover under den allra första tiden.

Välj en plats där det känns bekvämt för dig att sköta ditt barn och ställ din skötbyrå där. Det finns inga regler om var man ska ha ett skötbord, så det är ett helt personligt val. Eftersom du inte själv kan välja när blöjor ska bytas, och det inte sällan sker mitt i natten kan det dock vara bra om både babyn och skötplatsen finns i närheten av din egen säng.

Stort utbud online


Det finns speciella affärer för blivande och nyblivna föräldrar där man kan köpa allt från barnvagnar och skötbord till kläder och leksaker. Men, alla har inte en sån affär i sin närhet och kan få leta ordentligt innan man ens hittar en butik som säljer vanliga skötbord. Men, då har man istället möjlighet att välja ur ett väl tilltaget sortiment som finns på nätet. Här, online, hittar du det allra största utbudet av babysaker i allmänhet och naturligtvis kan du också köpa skötbord och skötbyråer här. Du kan välja skötbyrå helt efter din egen smak, och det finns byråer i alla tänkbara stilar. Eftersom du kan använda byrån under många år är det förstås extra viktigt att välja en skötbyrå som du tycker om.