Skötbord med lådor

Som blivande förälder står man inför många förändringar och utmaningar. Att få barn är kanske den största förändring man uppleva i livet, och det är definitivt en av de största upplevelserna. Graviditeten, som ju är en tid av förväntan och längtan, kan också ses som en tid av förberedelser. Man förbereder sig både kroppsligt och själsligt för att bli förälder, men det handlar också om en del förändringar i hemmet och vardagslivet så att man kan ge den lilla den bästa tänkbara starten i livet.

 

ISABELLA Skötbord Vit, Skötbord

ISABELLA Skötbord Vit, Skötbord
2 639 kr
 

Skötbord med lådor

Det där med att förbereda och skaffa saker till babyn är kanske det bästa man kan ägna väntetiden åt. De flesta tycker att det är mysigt att välja babykläder, köpa barnvagn, säng och allt det där andra man måste ha till en liten baby. Det finns så mycket att välja på, och idag kan alla välja både kläder, möbler och babytillbehör efter tycke och smak. Det finns, till exempel, ett enormt utbud av barnvagnar, i alla möjliga stilar och färger och med olika utföranden för olika ändamål. Det finns vagnar som passar bäst i stan, vagnar som går bra på besvärligare underlag, ja det finns till och med speciella barnvagnar för den som vill fortsätta att motionera och springa när man ör föräldraledig.

Det finns också ett mycket brett utbud av skötbord. Det ser inte likadant ut hemma hos alla småbarnsföräldrar, och därför kan man inte ha bara en modell av skötbord. Medan en del har gott om palts och kan skaffa en rejäl skötbyrå, med massor av förvaring, är andra mer trångbodda och satsar kanske på ett vägghängt skötbord, eller ett som man monterar över spjälsängen för att spara plats. Oavsett vilken typ av skötbord man köper finns det en del att tänka på för att få en skötplats som är säker för babyn:
· Skötbordet måste vara stadigt. Det ska stå stadigt eller monteras stadigt, så att det inte faller ihop när barnet ligger på.
· Det måste finnas ordentliga kanter på skötbordet, så att babyn inte kan trilla av.
· Arbetshöjden ska passa dig så du inte riskerar att få ont i ryggen när du byter blöjor och sköter om ditt barn.
· Skötbordet ska vara lätt att göra rent.
· Det ska finnas bra förvaringsutrymme så att du kan ha allt du behöver nära till hands.

Var och en av dessa punkter är förstås lika viktiga, men vi lägger lite extra fokus på den sista punkten, förvaringen. Att ha gott om förvaring där man behöver den är förstås en fördel i alla sammanhang. Men, när det gäller skötplatsen för ett litet barn är det extra viktigt, ja rentav nödvändigt. Det handlar om säkerhet. Man får aldrig någonsin lämna ett barn som ligger på skötbordet, inte ens för att gå ett par steg för att hämta vatten eller något annat man glömt ställa fram. För att du inte ska utsätta babyn för risker är det därför viktigt att du väljer ett skötbord med förvaring.

Bra förvaringsmöjligheter

Det finns många olika skötbord, och många som faktiskt har bra förvaringsmöjligheter. En del har hyllor och andra lådor eller skåp. Om förvaringen är i öppna hyllor har du en bra överblick och du kan lätt komma åt allt utan att släppa barnet. Men, ett skötbord med lådor ger dig möjlighet att också förvara barnets kläder, extra blöjor och annat som kan vara bra att ha i närheten. Med förvaring i form av lådor är det också lättare att hålla ordning, och man kan hålla själva skötbordet rent, men ändå ha alla saker nära till hands.

Om du vill ha ett skötbord med bara lådor, eller en kombination av hyllor och lådor, eller annan typ av förvaring är förstås en personlig fråga. Och oavsett vilket du föredrar har du gott om skötbord att välja mellan. För riktigt mycket förvaring kan du välja ett skötbord i form av en byrå, en så kallad skötbyrå. Det är helt enkelt en byrå med ett skötbord på toppen. Många rymliga lådor där du kan förvara barnets kläder, blöjor och allt annat du behöver för babyns skötsel. Det fina med just denna typ av skötbord är att du kan montera bort själva skötbordet och använda möbeln som en vanlig byrå när skötbordet inte längre behövs.

Nättare skötbord med lådor

Vill du inte ha en så kompakt möbel som en skötbyrå finns det betydligt nättare skötbord med lådor. Om man inte har så gott om plats kan det kanske vara praktiskt med ett skötbord på hjul, så att man enkelt kan skjuta undan det när det inte används. Och man behöver inte göra avkall på kravet på förvaring bara för att man väljer en mer flexibel lösning på skötbord. Till och med ett vägghängt skötbord kan gå att få med lådor om man letar lite.

Det största utbudet av skötbord hittar du på internet. visserligen finns det speciella butiker som säljer babysaker, som barnvagnar och skötbord, men alla har inte en sån affär i närheten. För alla som har svårt att hitta ett tillräckligt varierat utbud av skötbord, och andra tillbehör till babyn, är nätet en stor tillgång. Här kan man handla ur samma stora utbud oavsett var i landet man bor. Det betyder också att man har ett fullständigt sortiment att välja ur och att alla kan hitta ett skötbord som motsvarar alla krav och önskemål. Oavsett om man har ett helt barnrum att inreda eller ska ställa i ordning en liten hörna i sovrummet kan man hitta ett skötbord som passar.

Här finns skötbord för alla smaker, både vad gäller funktion och design. För att man ska ställa stora krav på funktionaliteten betyder ju inte att man inte ska se till design. Du kan givetvis välja ett skötbord som är snyggt och passar ihop med den övriga inredningen, bara du ser till att det också uppfyller säkerhetskraven. Det stora utbudet av skötbord innehåller bord i en mängd olika modeller, material, färger och stilar. På nätet finns ofta också kampanjer och erbjudanden som ger dig möjlighet att köpa skötbord, med lådor eller utan, till riktigt bra pris.